Noutati

LogiMAT 2019: Linde Material Handling demonstreaza modul in care
companiile isi pot spori succesul utilizand tehnologiile Industry 4.0

Automatizarea flexibila, aplicatiile digitale, sistemele de actionare personalizate - acestea sunt subiectele utilizate de Linde Material Handling pentru a face si mai eficienta manevrarea bunurilor clientilor. Sub sloganul “Moving the future together”, specialistul in intralogistica isi va prezenta cele mai recente produse, solutii si servicii pentru vizitatorii targului la standul LogiMAT din hala 10, B21. Toate exponatele sunt proiectate pentru a obtine o crestere semnificativa a eficientei. In acelasi timp, Linde Material Handling se prezinta ca o companie de intralogistica cu o cuprinzatoare activitate de proiectare, a carei gama de servicii se extinde de la planificare pana la implementarea de solutii complete pentru sistemele de depozitare si transport. De asemenea, toate acestea sunt legate intre ele folosind un software inteligent de gestionare a depozitului, astfel incat sa se acopere toate etapele de dezvoltare de la sisteme manuale, semi-automate la sisteme complet automatizate.

„Multe companii sunt deja in proces de dezvoltare a intralogisticii catre Industry 4.0 si sunt in cautare de produse si sisteme adecvate", afirma Torsten Rochelmeyer, directorul de marketing Europa Centrala al Linde Material Handling. Si acestea provin in primul rand din cele cinci domenii majore: automatizare, digitalizare, energie, siguranta si intralogistica. Un numar mare de experti va fi prezenti la standul expozitional pentru a oferi vizitatorilor targului explicatii privind portofoliul in continua crestere de stivuitoare si echipamente de depozitare, caracteristici de siguranta, aplicatii si sisteme energetice. "Posibilitatile de eficientizare a fluxurilor de materiale interne sunt mult mai mari astazi decat au fost cu doar cativa ani in urma", subliniaza Rochelmeyer. "In acelasi timp, sunt esentiale reducerea complexitatii si utilizarea profitabila a fluxurilor de date din ce in ce mai mari".

Digitalizarea ramane principalul motor al intralogisticii. Aceasta merge mana in mana cu o fuziune intre utilaje - adica hardware - si solutii digitale. Acest lucru face ca stivuitoarele si echipamentele de depozitare sa fie nu doar mai sigure si mai comunicabile, dar si mai economice si mai productive. Un exemplu in acest sens este sistemul de asistenta "Zone Intelligence". Acest nou modul al sistemului de management al flotei "connect" de la Linde isi va face debutul la LogiMAT. Acesta se bazeaza pe tehnologia ultra-banda larga si asigura o mai mare siguranta prin eliminarea pericolelor potentiale in zonele de depozitare si de productie prin reducerea vitezei. Noua aplicatie Service Manager este un alt exemplu de utilizare a digitalizarii progresive ce se poate folosi pentru imbunatatirea transparentei si pentru eficientizarea proceselor. Cu ajutorul acestei aplicatii mobile, managerii de flote pot introduce in orice moment comenzi de servicii in reteaua de service Linde prin intermediul telefonului inteligent si sunt in permanenta informati despre starea comenzii curente pana la finalizare.

Cererea pentru diferite forme de automatizare a crescut semnificativ. Linde Material Handling si-a extins foarte mult portofoliul in scopul dezvoltarii de solutii personalizate impreuna cu clientii sai. Acesta variaza in prezent de la echipamente de depozitare flexibile, automate pana la sisteme complet automatizate si solutii software pentru consultanta si expertiza complexa a proiectelor. Oricine doreste poate incepe planificarea virtuala a noului depozit direct la standul targului. Linde Material Handling acorda o importanta deosebita subiectului energiei, accentul fiind pe tehnologia bateriilor litiu-ion. Comenzile primite aici au crescut semnificativ in anul 2018. Acum, cand gama modelelor litiu-ion in intervalul de incarcare de pana la opt tone este completa, evolutiile din 2019 se vor concentra pe instrumentele de consultanta digitala, precum si pe designul bateriilor si tehnologia de incarcare. In acelasi timp, Linde Material Handling promoveaza dezvoltarea tehnologiei pentru celulele de combustibil orientate spre viitor pentru stivuitoare. Gama de modele corespunzatoare este in continua expansiune, iar compania ofera deja una dintre cele mai mari flote pe baza de hidrogen din Europa.

Un alt punct de atentie este asigurarea celui mai inalt nivel posibil de siguranta operationala. Totusi, acesta nu se poate obtine doar printr-o singura masura. Linde Material Handling ofera o gama larga de solutii, toate contribuind la conceptul de siguranta al companiei "Vision Zero - Siguranta in lumea ta". O gama larga de sisteme de asistenta, solutii de iluminat, aplicatii, controlul accesului, modele speciale, cum ar fi Linde Roadster optimizat pentru vedere sau consultarea bine structurata "Safety Scan" sunt disponibile: toate contribuie la evitarea riscurilor pentru oameni, impiedicand daunele vehiculelor, echipamentelor si bunurilor, transformand astfel viziunea logisticii fara accidente in realitate.

 • Logimat 2019

Stivuitorul Linde Roadster a castigat premiul german de design 2019

Designul atractiv intalneste o vizibilitate extraordinara: acest dublu beneficiu oferit de stivuitorul Roadster de la Linde Material Handling a impresionat juriul la prestigiosul concurs german de design. Grupul international de experti a selectat versiunea optimizata a succesului seriei de electrostivuitoare, Linde E20-E35, ca fiind unul dintre cei 2019 castigatori ai categoriei vehicule utilitare. Ce s-a cautat: produse de ultima generatie cu o calitate exceptionala a designului, care sunt un blazon in peisajul de design. Ce s-a gasit: Roadster-ul de la Linde Material Handling!

Conceptul unic al stivuitorului a provocat deja o revolutie minora in constructia stivuitoarelor cand a debutat in 2016. Prin modificari de proiectare speciale, dezvoltatorii de la Linde Material Handling au reusit sa elimine complet nevoia de stalpul obisnuit in forma A: fortele de ridicare sunt absorbite si directionate spre spate prin intermediul cadrului de protectie al plafonului. Datorita acestei solutii creative, operatorii stivuitoarelor Linde Roadster se bucura de o vizibilitate aproape nelimitata, ceea ce face munca lor nu numai mult mai usoara, dar si mult mai sigura. Acesta este exact modul in care juriul de la Premiile Germane pentru Desing a justificat premiul si a numit stivuitorul, unic in industrie, un "Castigator" in categoria Vehicule utilitare. Inainte de aceasta, expertii in design international din domeniul afacerilor, al stiintei si al industriei au examinat in jur de 5.400 de inscrieri.

"Suntem incantati sa primim acest premiu special. Aceasta arata ca este absolut util sa pastram provocarile deja existente si, in interesul clientilor nostri, sa dezvoltam noi directii care ofera o valoare adaugata clara in manipularea materialelor", subliniaza Christophe Lautray, Chief Sales Officer, Linde Material Handling. Pentru stivuitorul Linde Roadster, acesta este al doilea premiu de top din acest an: in ianuarie, acest model special a castigat premiul "Observeur du design 2018" oferit de APCI.

 • Linde German Design Award 2019

Energy Roadshow Linde 2018

Conceptul dezvoltat de producatorul german Linde Material Handling a oferit accesul la ultima tehnologie din domeniul stivuitoarelor electrice.

Roadshow-ul desfasurat in Rusia, Slovenia, Slovacia a ajuns si in Romania, pe 16 octombrie 2018, la punctul de lucru Elmas, Ploiesti. Participantii prezenti la eveniment au obtinut informatii complete despre solutiile Linde care folosesc tehnologia Li-ION si celulele de combustie pe baza de hidrogen.

S-au realizat demonstratii cu noul stivuitor Linde Roadster Li-ION (intitulat stivuitorul perfect) care aduce mai multe inovatii in domeniu: design-ul cabinei elimina stalpul in forma de A, iluminat optim cu ajutorul benzilor LED bicolore de pe catarg si din spate, Linde Safety Pilot, sistem optic de avertizare TruckSpot la mersul cu spatele, baterie Li-ION fara intretinere si fara emisii.

Printre echipamentele expuse s-a aflat si transpaleta electrica Linde L14 alimentata prin intermediul celulelor de combustie pe baza de hidrogen.

 • Linde Energy Roadshow - Elmas Ploiesti
 • Linde Energy Roadshow - Elmas Ploiesti
 • Linde Energy Roadshow - Elmas Ploiesti
 • Linde Energy Roadshow - Elmas Ploiesti
 • Linde Energy Roadshow - Elmas Ploiesti
 • Linde Energy Roadshow - Elmas Ploiesti
 • Linde Energy Roadshow - Elmas Ploiesti
 • Linde Energy Roadshow - Elmas Ploiesti

World of Material Handling 2018 - "Simplexitate. Arta solutiilor inteligente."

Aproximativ 170 de utilaje din patru sectoare mari cu demonstratii live, spectacole de produse si zone mari de testare, peste 250 de angajati care au oferit expertiza combinata pe scena si in spatele scenei, o prezenta asteptata de peste 5.000 de vizitatori, o suprafata de peste 13.000 de metri patrati si aproape doua zeci de expozanti - doar cateva cifre care caracterizeaza World of Handling Material (WoMH) 2018.

Zona evenimentului a fost impresionanta chiar si din exterior: Vizitatorii au intrat in lumea manipularii materialelor printr-o vasta constructie de corturi moderne si s-au simtit imediat ca acasa. Lumea intralogisticii s-a deschis in spatele intrarii, bazata pe patru zone uriase de demonstratii live si echipate cu tot ce ti-ai putea dori, de la camioane la containere de transport, de la roboti de ambalare la sisteme de rafturi de inalta calitate. Oaspetii au fost plonjati direct in viata de zi cu zi, in operatiunile de logistica, experimentand solutiile inovatoare, produsele si aplicatiile software pe care le pot utiliza pentru a-si optimiza propriile procese de manipulare a marfurilor si pentru a le face fata in viitor.

Prima zona principala "Incarcare si descarcare" a implicat demonstrarea setarilor tipice pentru marfurile si expeditiile primite: descarcarea camioanelor si livrarile pana la ultima mila, incarcarea unui container maritim, transportul marfurilor de la platforma catre zona de depozitare in vrac. Accentul s-a pus pe o intreaga gama de inovatii: transpalete electrice pentru spatii inguste si incarcatoare cu platforma dubla, echipamente multifunctionale de tractare pentru incarcaturi de pana la 1,3 tone, solutia de semnalizare cu benzi LED, echipamentul optic de avertizare TruckSpot si aplicatia Truck Call care pot fi utilizate pentru a coordona operatiuni de transport prin intermediul dispozitivului mobil.

A doua zona principala - "Depozitul" – a cuprins totul despre manipularea si depozitarea marfurilor la diferite inaltimi, pe rafturi inalte. Un electrostivuitor tridirectional Linde se deplaseaza de-a lungul unei unitati de rafturi cu culoar ingust. Este echipat cu sistemul inovativ Active Stability Control, care compenseaza suprafetele neuniforme in milisecunde. Intr-o alta zona, ghizii arata vizitatorilor modul in care functioneaza sistemul de siguranta: oricine poarta un receptor si operatorul stivuitorului primeste un avertisment vizual si acustic inainte de a putea fi vazut de vizitatori. O alta secventa de depozitare presupune stocarea si recuperarea rapida a bunurilor. Aceasta include prezentarea noului transpalet electric cu operator purtat, pentru inaltimi de ridicare de pana la 6,2 metri, echipat cu o baterie litiu-ion si sistemul de asistenta pentru incarcare, Linde Load Management. Acesta din urma impiedica operatorul sa ridice ceva mai greu decat sarcina maxima admisa, pentru a evita provocarea de daune sau vatamari. Echipamentele robotizate Linde-MATIC demonstreaza ca toate procesele importante care presupun flux de materiale pot fi acum organizate in depozit cu echipamente autonome.

Cea de-a treia zona principala a fost deosebit de importanta, deoarece Linde si partenerul sau premium Dematic s-au reunit pentru a prezenta intreaga gama de solutii posibile de sortare: de la sisteme complet automatizate sau semi-automatizate, pana la solutii speciale pentru comisionare manuala. Robotii controleaza o parte a zonei. Persoanele nu au acces in acest perimetru. Acesta este teritoriul solutiei AutoStore de la Dematic - un depozit ultracompact si un sistem automatizat de colectare a marfurilor la persoana - si echipamentele automatizate Linde robotics. Sistemul Dematic PutWall este instalat in apropiere. Pentru a procesa comenzile mai repede, marfurile sunt scanate pe o parte a peretelui si atribuite unui compartiment cu ajutorul unui fascicul luminos; prelevarea, ambalarea si reordonarea automata se efectueaza pe de alta parte. Echipamentul semiautomat N20 OptiPick cu ridicare redusa este instalat in fata unui alt sistem de rafturi. Folosind o bratara, operatorul transmite comenzi de deplasare catre dispozitiv, care transporta in mod autonom bunurile si, prin urmare, salveaza angajatul de deplasarile inutile intre camion si raft.

Vizitatorii au putut experimenta un mediu complet de productie cu camioane si stivuitoare corespunzatoare, in cea de-a patra zona principala denumita "Productie si transport". Aici au putut fi vizionate noul stivuitor automatizat Linde C-MATIC, echipamentul de tractare P-MATIC, un utilaj de ambalare complet automatizat, un robot articulat cu un singur brat si un sistem automat de transport cu incarcatura mica. Au existat si alte inovatii: transpaletele de comisionare cu platforma dubla, stivuitorul electric E10 si carucioarele specifice echipamentelor de tractare.

World of Material Handling (WoMH)

A treia editie a expozitiei WoMH a avut loc intre 4 si 15 iunie 2018 la Maimarkt din Mannheim, sub motto-ul "Simplexitate. Arta solutiilor inteligente. ". Vizitatorii din peste 50 de tari au avut cazia sa afle in cele mai mici detalii tendintele pietei de profil, inovatiile tehnologice si solutiile optime pentru sectorul intralogistic, precum si posibilitatea de a face schimb de informatii, idei si opinii cu expertii. Locatia cu o suprafata de 13.000 de metri patrati a oferit un spatiu generos pentru demonstratiile live ale proceselor intralogistice, prezentarilor de produse si teste, precum si evenimentelor, atelierelor tematice si a relationarii interumane. Expozanti au fost Linde Material Handling, Dematic si multi alti furnizori internationali de intralogistica.

Pentru mai multe informatii despre WOMH 2018 puteti accesa site-ul www.worldofmaterialhandling.com

 • WOMH 2018 - Linde
 • WOMH 2018 - Linde
 • WOMH 2018 - Linde
 • WOMH 2018 - Linde
 • WOMH 2018 - Linde
 • WOMH 2018 - Linde
 • WOMH 2018 - Linde
 • WOMH 2018 - Linde
 • WOMH 2018 - Linde
 • WOMH 2018 - Linde

Seminar "Stivuitoare Linde refabricate de Elmas"

Compania Elmas, dealer Linde Material Handling in Romania a organizat la sediul central din Brasov, in data de 20 Aprilie 2018, un seminar cu tema "Stivuitoare Linde refabricate de Elmas".

Participantii prezenti la eveniment au avut ocazia de a descoperi linia de stivuitoare refabricate dezvoltata de Elmas, oferta de stivuitoare si avantajele pe care le asigura un produs Linde refabricat, fata de un echipamente nou. Standardul de refabricare la care sunt aduse stivuitoarele Linde este de categoria ULTRA din cadrul programului "Approved Trucks", certificat in conformitate cu cele mai recente cerinte legale si orientari UE.

Pentru informatii suplimentare privind refabricatia stivuitoarelor Linde, puteti accesa brosura:"Stivuitoare Linde refabricate de Elmas".

Multumim si pe aceasta cale participantilor prezenti la eveniment si ii asiguram de tot suportul nostru in realizarea proiectelor viitoare din domeniul logisticii moderne.

Seria seminariilor Elmas realizate pe diferite teme de interes din domeniul instalatiilor de ridicat va continua si in al doilea semestru al acestui an.

 • Seminar - Stivuitoare Linde refabricate de Elmas
 • Seminar - Stivuitoare Linde refabricate de Elmas
 • Seminar - Stivuitoare Linde refabricate de Elmas
 • Seminar - Stivuitoare Linde refabricate de Elmas
 • Seminar - Stivuitoare Linde refabricate de Elmas
 • Seminar - Stivuitoare Linde refabricate de Elmas
 • Seminar - Stivuitoare Linde refabricate de Elmas
 • Seminar - Stivuitoare Linde refabricate de Elmas

Stivuitoare LINDE refabricate prin practica UPCYCLING

Compania Elmas, dealer Linde Material Handling in Romania va ofera produse rezultate prin practica upcycling, realizate in Brasov. Scopul procesului de UPCYCLING consta in reducerea deseurilor reciclabile si refolosirea materialelor potential utile prin reutilizarea lor.

Procesul de upcycling implica refabricarea stivuitoarelor prin refolosirea unor componente viabile, nedegradate si rezultate din dezmembrari, reabilitarea si refolosirea lor la reasamblarea motostivuitoarelor sau electrostivuitoarelor LINDE. Acest proces de refabricatie se aplica exclusiv stivuitoarelor aflate intr-un stadiu avansat de degradare, destinate reciclarii, fiind nevandabile, cu durata de viata expirata indiferent daca sunt preluate de la client, rascumparate sau in sistem de buy back. Fata de o reconditionare, refabricarea inseamna dezmembrarea integrala a utilajului, verificarea si înlocuirea subansamblelor si a componentelor uzate, pana la ultimul surub. Toate partile metalice mari (contragreutatea, rama cabinei, etc.) se sableaza, se verifica, daca este necesar se inlocuiesc parti si se revopsesc, se reintorc pe linia de montaj, unde se monteaza motorul nou, dupa caz si toate celelalte componente. Piesele care nu mai corespund sau nu prezinta siguranta in exploatare, se inlocuiesc cu altele noi originale LINDE.

Noua sectie de Upcycling stivuitoare LINDE a inceput sa functioneze din toamna anului 2016. S-au refabricat primele electrostivuitoare cu sarcina nominala de 1,8 tone, urmand sa fie introduse in acest proces si motostivuitoare. Electrostivuitoarele au fost fabricate initial in anii 2003, 2004, 2005 si 2012, avand la activ foarte multe ore de functionare realizate in conditii de lucru deosebit de grele. Cu toate acestea, dupa refabricare, stivuitoarele au un aspect foarte ingrijit, echipamentul beneficiaza de o garantie de 2 ani/ 2000 de ore si 10 ani durata de viata, perioada in care asiguram service si piese de schimb. Echipamentul se livreaza cu o documentatie noua conform EC 42/2006, placa de identificare noua si cu indicatorul de bord la ”0” ore de functionare. Produsul rezultat in urma procesului de upcycling este destinat vanzarii sau inchirierii.

Compania Elmas este dealer autorizat Linde Material Handling din anul 1996 si a ajuns astazi sa ofere prin intermediul departamentelor de profesionisti din sectoarele de vanzari, inchirieri si service, un pachet complet de produse si servicii premium, dedicate cerintelor din piata. Linia de upcycling stivuitoare cu o suprafata totala de 1080 mp, a fost inaugurata la mijlocul anului 2016, in urma unei investitii de 700.000 de euro. Acest proces de upcycling conduce la o economie de resurse si materii prime avand un impact pozitiv asupra mediului inconjurator. Prin deschiderea noii linii de upcycling stivuitoare, Elmas isi largeste gama de produse din domeniul instalatiilor de ridicat, oferind accesul la echipamente si servicii de calitate.

 • Hala upcycling stivuitoare Elmas
 • Electrostivuitor Linde inainte de upcycling
 • Operatiune spalare componente stivuitor
 • Operatiune sablare componente stivuitor
 • Operatiune grunduire componente stivuitor
 • Vopsire componente stivuitor upcycling
 • Flux upcycling stivuitoare Linde
 • Electrostivuitor Linde dupa upcycling
 • Electrostivuitoare Linde dupa upcycling
 • Electrostivuitoare Linde dupa upcycling

Seminar "Echipamente si Solutii inteligente Linde"

Compania Elmas, dealer Linde Material Handling in Romania a organizat la Brasov, in luna martie 2017, un seminar cu tema "Echipamente si Solutii inteligente Linde" pentru sectorul de logistica.

In cadrul seminarului au fost prezentate ultimele generatii de stivuitoare LINDE si s-au efectuat demonstratii cu echipamente specializate. Printe noutatile prezentate amintim Linde Blue Spot, Linde Dynamic Mast Control (DMC), stivuitoare cu baterii Li-Ion, stivuitoare echipate cu postul de lucru rotativ.

Multumim si pe aceasta cale participantilor prezenti la eveniment si ii asiguram de tot suportul nostru in realizarea proiectelor viitoare din domeniul logisticii moderne.

 • Seminar solutii inteligente Linde
 • Seminar solutii inteligente Linde
 • Seminar solutii inteligente Linde
 • Seminar solutii inteligente Linde
 • Seminar solutii inteligente Linde
 • Seminar solutii inteligente Linde

Linde Material Handling a lansat o noua generatie de transpalete
electrice cu operator purtat

Transpaletele electrice cu operator purtat sunt ajutoare indispensabile in transportul marfurilor din depozite sau in operatiunile de incarcare si descarcare camioane. Acum Linde Material Handling a lansat o noua generatie de produse care se va dezvolta in mai multe etape. Aceasta gama mareste plaja de aplicatii posibile si asigura o productivitate mai mare pentru operatori. Deasemenea, paleta de produse este completata de modelele suplimentare, Linde T14 S, T20 S/SF si T25 S/SF pentru sarcini intre 1,4 si 2,5 tone, respectiv Linde D12 S si D12 SF pentru capacitati de incarcare de 1,2 tone si inaltime de ridicare de 2124 mm.

Gama de transpalete electrice cu operator purtat a fost extinsa cu un nou model, avand o versiune pentru capacitatea de incarcare de 1,4 tone si una pentru o capacitate de 2,5 tone. Cu exceptia modelului Linde T14 S, celelalte modele din serie sunt oferite in doua concepte diferite de operare. In versiunea S, operatorul este pozitionat la un unghi de 90° fata de directia de deplasare si beneficiaza de o vizibilitate buna in ambele sensuri de deplasare. Cu versiunea SF, operatorul este pozitionat pe directia frontala de deplasare si are o vizibilitate buna asupra incarcaturii din fata lui. In ambele variante, design-ul echipamentului asigura un nivel ridicat de siguranta, datorita pozitionarii operatorului in conturul utilajului, astfel incat corpul si mainile acestuia fiind bine protejate.

Clientii pot alege acum echipamentul cel mai potrivit pentru aplicatia lor, dintr-o serie de sapte modele disponibile. O alta caracteristica noua este faptul ca toate echipamentele au o latime de 770 mm, ceea ce inseamna ca acestea sunt cu 20 de mm mai inguste decat versiunile anterioare. Datorita design-ului compact aceste transpalete electrice sunt mai usor de manevrat.

Compartimentul operatorului integral suspendat

Un avantaj ergonomic special al tuturor modelelor este compartimentul operatorului care este complet decuplat de sasiu, reducand semnificativ oscilatiile si vibratiile care actioneaza asupra operatorului. Impreuna cu spatarul tapitat, aceasta statie de lucru confortabila ofera o protectie eficienta impotriva afectiunilor musculo-scheletice. Operatorul beneficiaza de un concept inovativ de operare denumit "Tip Control". In functie de preferintele operatorului, maneta de operare poate fi pozitionata in dreapta si controler-ul Tip Control in stanga sau invers. Un afisaj color de mari dimensiuni indica toti parametrii importanti de operare.

Productivitate

Productivitatea este o alta caracteristica importanta a noii generatii de echipamente. Dotat cu un motor de curent alternativ trifazat de 3 kW, modelul de 1,4 tone accelereaza pana la 8 sau 10 km/h (cu/fara sarcina), iar modelele de 2 si 2,5 tone pana la 10 sau 12 km/h (cu/fara sarcina). Se pot deplasa in siguranta si pe pante cu inclinatii pana la 15%, chiar si atunci cand sunt incarcate. Viteza de deplasare este redusa automat in functie de unghiul manetei de directie, protejand operatorul de erori de operare. Pe langa setarile implicite, modul de operare Eco este livrat in echiparea standard. In functie de aplicatie se obtine o economie de energie de pana la 12%.

Gama diversificata de dotari optionale si accesorii

Cu o gama diversificata de dotari optionale, transpaletele electrice pot fi adaptate la cerintele individuale ale clientilor. Acestea includ de exemplu, protectia la depozite frigorifice, solutia de management al flotei Linde "connect": cu control al accesului, detectarea socurilor si analiza utilizarilor, precum si caracteristici suplimentare de siguranta cum ar fi reducerea vitezei cu furcile coborate, dar si protectia catargului si girofar.

 • Noua generatie de transpalete electrice Linde
 • Noua generatie de transpalete electrice Linde

Linde Material Handling si-a extins gama de echipamente
pentru depozitare Li-Ion

Linde Material Handling si-a extins gama de produse cu doua noi echipamente pentru depozitare, echipate cu tehnologia Li-Ion: transpaleta electrica Linde T16L ION si electrostivuitorul cu operator pietonal Linde D08 ION double stacker. Ambele echipamente sunt dotate cu catarg. "Un avantaj major al tehnologiei bateriilor litiu-ion este ca incarcarea intermediara este posibila in orice moment si este, de fapt, chiar in mod expres de dorit, deoarece extinde durata de functionare a utilajului", explica Christophe Chavigneau, Head of Product Marketing Warehouse Range, de la Linde Material Handling. "Ori de cate ori este previzibil ca utilajul va fi inactiv pentru mai mult de cateva minute, utilizatorul poate conduce utilajul pana la incarcator si-l conecteaza." Ca optiune suplimentara, conectorul bateriei montat in lateral permite incarcarea intermediara pentru transpaleta electrica T16L ION, intr-un mod mai usor si mai convenabil.

Patru baterii de 24 de volti, cu dimensiuni diferite, sunt disponibile pentru transpaletele electrice. Capacitatile bateriilor variaza de la 1,8 kWh pana la 3,6 kWh si de la 4,5 kWh pana la 9,0 kWh. Electrostivuitorul Linde D08 ION poate fi echipat cu bateriile de capacitati mai mici. Un domeniu important de aplicabilitate este cel de transport in care acestea ofera un ajutor important in incarcarea si descarcarea camioanelor prin rampe de incarcare. Datorita dimensiunilor compacte, aceste echipamente sunt utile si atunci cand vine vorba de operatiuni de comisionare marfuri in spatii inguste. Functia de ridicare ergonomica a transpaletei electrice Linde ridica furcile acestuia pana la 675 mm, pentru a oferi ergonomie operatorului la ridicarea lazilor, coletelor sau altor tipuri de marfuri.

O solutie optionala a fost dezvoltata pentru a oferi mai mult confort si reducerea timpilor de manevrare: functia de ridicare si coborare automata. Aceasta echipare are la baza doi senzori de lumina atasati la catarg care detecteaza daca mai exista marfuri pe palet la o anumita inaltime, sau daca operatorul depozitului trebuie sa se aplece pentru a ridica marfurile ramase pe palet. In cazul in care marfurile nu sunt detectate, catargul se deplaseaza in mod automat in sus cu pana la 550 mm, pentru a mentine o pozitie ergonomica si prietenoasa de lucru pentru operator. In curand Linde Material Handling va introduce noi modele in familia de produse Li - Ion.

 • Transpalete Linde Li-Ion

Electrostivuitoare Linde cu sarcini intre 1,4 si 1,8 tone

Pentru fiecare dintre cele cinci modele de electrostivuitoare Linde cu capacitati de incarcare intre 1,4 si 1,8 tone, exista doua variante de capacitate a bateriei. Bateria stivuitoarele electrice Linde E14 si E16 C (compact), are o capacitate de 13,1 kWh, in timp ce bateria pentru modelele mai mari, cu trei roti, Linde E16 si E18 si modelul cu patru roti, E16 P, vine cu o capacitate mai mare de 16,3 kWh. Cu toate acestea, este recomandabil sa se utilizeze baterii cu o capacitate de 39.2 kWh si 45,7 kWh, mai ales in cazul in care conditiile de functionare si performanta sunt peste medie.

Sistem adaptat pentru operarea stivuitorului

Clientii care achizitioneaza un electrostivuitor Linde din gama E14-E18 ION, va primi un sistem complet certificat CE si impreuna cu redresorul specific, avantajele unei noi tehnologii a bateriei care garanteaza 2500 de cicluri complete de incarcare, cu o capacitate ulterioara ramasa a bateriei de cel putin 80%. O alta caracteristica importanta este manipularea simpla: tot ce trebuie operatorul este sa deschida clapeta din spatele stivuitorului si sa conecteze incarcatorul la priza. Sistemul de management al bateriei preia functia unui centru de control si are rol important in mentinerea unui nivel ridicat de siguranta a stivuitorului. Acesta monitorizeaza toti parametrii importanti, informeaza operatorul despre o posibila defectiune tehnica a bateriei. Compartimentul bateriei este realizat din otel cu o grosime de 25 mm, pentru a proteja celulele bateriei impotriva deteriorarii din exterior.

Testele ample confirma robustetea si siguranta

Pentru prima data a fost testata functionalitatea si stabilitatea sistemului complet- electrostivuitor si baterie. In cazul bateriilor Li-ion nu a mai fost necesare utilizarea unei surse de alimentare externe pentru efectuarea testului, cum se practica de obicei in cazul stivuitoarelor echipate cu baterii cu acid. Deasemenea la testul de impact lateral, un stivuitor incarcat de 8 tone la viteza maxima nu a reusit sa deterioreze cu ajutorul furcilor, compartimentul robust pentru baterii Li-Ion ale unui electrostivuitor de 3 tone. Inafara testelor proprii Linde electrostivuitoarele au fost testate si pe teren la clienti dintr-o gama larga de industrii, obtinandu-se un feedback pozitiv.

 • Electrostivuitoare Linde Li-Ion
 • Electrostivuitoare Linde Li-Ion

20 de ani de parteneriat Elmas-Linde Material Handling, in Romania

Evenimentul desfasurat in 16 Iunie 2016 la sediul central Elmas a marcat implinirea a 20 de ani de parteneriat de succes cu producatorul german de renume, Linde Material Handling. In urma semnarii acordului de dealer autorizat Linde in anul 1996, compania Elmas a dezvoltat continuu linia de business stivuitoare Linde si a ajuns astazi sa ofere prin intermediul departamentelor de profesionisti din sectoarele de vanzari, inchirieri si service, un pachet complet de produse si servicii premium, dedicate cerintelor din piata.

Cu ocazia evenimentului s-a inaugurat la Brasov si propria linie de upcycling stivuitoare, in urma unei investitii de 700.000 de euro, fiind create zece noi locuri de munca. Conceptul inovativ de upcycling stivuitoare este introdus in premiera in piata industriala din Romania, si are la baza reintroducerea in circuitul economic in urma reconditionarii, reciclarii, testarii si verificarilor tehnice efectuate a echipamentelor considerate deseu, fapt ce conduce la obtinerea unui produs la fel de fiabil si performant cu unul nou. Acest proces de upcycling conduce la o economie de resurse si materii prime avand un impact pozitiv asupra mediului inconjurator.

Prin deschiderea noii linii de upcycling stivuitoare, Elmas isi largeste gama de produse din domeniul instalatiilor de ridicat, oferind accesul la echipamente si servicii de calitate. Compania Elmas formata din 4 linii de business (stivuitoare, macarale industriale/structurimetalice, ascensoare/sisteme de parcare si utilaje forestiere) are in componenta 320 de angajati si a fost infiintata in 1990, avand capital 100% romanesc. Activitatea principala a companiei este fabricarea echipamentelor de ridicat si manipulat. Sediul central al societatii este in Brasov, spatiile de productie, depozitare, reparatii, laborator si cel administrativ intinzandu-se pe o suprafata de 70.000 de metri patrati. O gama importanta din produsele comercializate sunt disponibile si online in platforma proprie de ecommerce – 1234.ro.

 • 20 de ani Elmas-Linde
 • 20 de ani Elmas-Linde
 • 20 de ani Elmas-Linde
 • Upcycling stivuitoare
 • Upcycling stivuitoare
 • Upcycling stivuitoare
 • Upcycling stivuitoare
 • Upcycling stivuitoare

Stivuitoarele diesel si GPL Linde H50-H80 completeaza seria EVO

Economia de combustibil in stransa legatura cu performanta ridicata

Cu douasprezece noi stivuitoare diesel si GPL pentru sarcini intre 5 si 8 tone, Linde Material Handling si-a ridicat stivuitoarele ramase din seria 39X la standardul avansat EVO. Clientii care provin in principal din industria producatorilor de bauturi, materiale de constructii si industria hartiei, pot beneficia acum de pana la 20 de procente economice de combustibil in comparatie cu versiunea anterioara. In plus, numeroase caracteristici tehnice noi fac din compactele si puternicele stivuitoare Linde H50 la H80/110 EVO, echipamente mai eficiente si mai sigure in utilizare.

Transportarea incarcaturilor mari

Linde a pastrat o caracteristica deosebita de design, care in acest moment este utilizata doar la aceasta serie: suportul de torsiune si dispozitivul asociat. Datorita conexiunii ferme intre catarg si protectia superioara, fortele de torsiune asupra catargului sunt reduse cu pana la 30 de procente. Astfel se obtine o stabilitate ridicata, in special la ridicarea sarcinilor mari sau a marfurilor care au un centru de greutate ridicat.Acest design deosebit constituie baza pentru capacitati reziduale ridicate si, prin urmare de siguranta suplimentara in manipularea sarcinilor. Toate stivuitoarele de 8 tone isi pastreaza capacitatea de incarcare nominala pana la o inaltime de ridicare de 6,5 metri.

Un plus de siguranta si confort

Stivuitoarele diesel si GPL Linde H50-80/110 EVO sunt echipate in versiunea standard cu sistemele “Linde Engine Protection System” (sistem de protectie al motorului) si “Linde Curve Assist” (sisteme de asistenta la viraje). Ambele sisteme asigura o siguranta ridicata in exploatare, care conduc in acelasi timp la o crestere a eficientei si disponibilitatii stivuitoarelor. Sistemul “Linde Engine Protection System” monitorizeaza cei mai importanti parametrii ai motorului cum ar fi nivelul de ulei, presiunea uleiului, nivelul apei de racire si temperatura, si indica operatorului pe afisajul din cabina orice mentenanta necesara. Sistemul “Linde Curve Assist” reduce viteza de deplasare in viraje, proportional cu unghiul de virare, asigura un plus de siguranta in functionare. Linde este singurul producator la nivel mondial care ofera aceasta functie in versiunea standard, fara costuri suplimentare.

Tehnologia curata AdBlue®

La fel ca in cazul noilor stivuitoare diesel HT100Ds si HT180Ds, Linde foloseste cele mai noi tehnologii de reducere a emisiilor si pentru noua serie H50-H80 EVO. Motorul diesel Deutz dispune de anumite caracteristici cum ar fi recircularea gazelor de esapament si de post-trarea suplimentarea cu tehnologia AdBlue®, in scopul reducerii oxizilor de azot (NOx). Acest lucru inseamna ca respecta Directiva Europeana 2004/26/EC Nivelul 4 privind emisiile pentru motoare cu puteri intre 56 si 130 kW, ceea ce conduce la o reducere de 88% a emisiilor de azot.

Cu toate acestea, nu numai ca Linde indeplineste aceste limite stricte, dar merge si mai departe. Motorul diesel turbo cu injectie common-rail este echipat cu filtru de particule si catalizator SCR folosind aditiv AdBlue® care asigura un nivel de emisii chiar mai mic decat cel specificat in limitele directivei europene. In cazul vehiculelor utilitare tehnologia AdBlue® a fost utilizata timp de multi ani. Linde a transferat acum aceasta tehnologie curata pentru noile stivuitoare Linde H50-H80 EVO. Beneficiile obtinute de client sunt economia de combustibil si protejarea mediului inconjurator.

 • Linde GPL H50-H80 EVO
 • Linde GPL H50-H80 EVO

Linde Material Handling isi extinde gama de echipamente robotizate

Modele autonome suplimentare pentru gama de echipamente de depozitare

Linde Material Handling a lansat doua noi modele din seria inovatoare de stivuitoare robotizate Linde T-MATIC in cadrul expozitiei LogiMAT 2016. Echipamentele Linde T-MATIC si Linde L-MATIC AC completeaza gama actuala de solutii robotizate. Obiectul Linde pe termen mediu este de a oferi un echipament robotizat pentru fiecare serie de produse, in cooperare cu specialistul francez Balyo.

Intralogistica de maine va fi digitala in retea si din ce in ce mai automatizata.

Odata cu seria MATIC, Linde a introdus anul trecut primele echipamente de stivuit care sunt capabile sa navigheze in mod automat intr-un depozit, fara o infrastructura suplimentara. Aceste echipamente isi indeplinesc sarcinile in mod independent de programul de lucru si ofera siguranta maxima in deplasare. In combinatie cu modulele wireless LAN, software-ul de supraveghere al stivuitoarelor asigura conexiunea dintre benzile transportoare si echipamentele de impachetare paleti, primesc comenzi de la sistemul ERP al intreprinderii sau de la sistemele de management al depozitului si transporta incarcaturile in zonele specificate. Aceste echipamente robotizate Linde ofera managerilor de logistica posibilitatea de a se conecta gradual la fluxul intern de materiale, pas cu pas.

Noi echipamente extind gama Linde Robotics

In primavara anului 2015, Linde a prezentat primele sale stivuitoare robotizate: Linde L-MATIC si P-MATIC. Transpaleta Linde T-MATIC dezvoltata acum este echipata cu fruci lungi pentru transportul a doi paleti in acelasi timp. In final acest echipament are o capacitate de ridicare de 3 tone. Prin comparatie, echipamentul Linde L-MATIC faciliteaza transportul marfurilor inchise cu sarcini pana la 1,2 tone si este predestinat pentru actiuni de picking.

Cele patru modele robotizate existente pot acoperi o gama larga de sarcini intr-un depozit.

Utilizare intr-o gama larga de industrii

Pana in prezent, stivuitoarele robotizate sunt utilizate in principal la transportul paletilor si a carucioarelor. Distantele parcurse se pot extinde pana la cateva sute de metri. De obicei, produsele sunt deplasate intre depozit si zona de productie, pentru a asigura fluxul de productie. Clientii initiali ai echipamentelor robotizate Linde provin din industria de automobile si a furnizorilor de componente auto, industria chimica si farmaceutica, inginerie mecanica, sectoare alimentare precum si o parte din domeniul 3PL. Numarul de stivuitoare dintr—un depozit variaza de la cateva bucati pana la flote de 20 – 30 de echipamente. Echipamentele robotizate sunt de obicei utilizate impreuna cu stivuitoarele operate manual, formand astfel o flota mixta, interactionand unele cu altele.

 • Linde T MATIC si L MATIC AC
 • Linde T MATIC si L MATIC AC

Siguranta imbunatatita cu sistemul de asistenta
a operatorului - Linde SpeedAssist

Senzorii radar seteaza ritmul

Spatiul de tranzitie dintre spatiile interioare si exterioare ale centrelor logistice si halelor de productie este de obiciei o zona de siguranta critica. In spatiile exterioare operatorii de stivuitoare accelereaza rapid la viteza maxima. La intoarcerea in spatiile interioare ar trebui sa reduca viteza in timp util pentru a transporta incarcatura in conditii de siguranta si pentru a proteja toti angajatii din mediul de lucru. Sistemul “Linde SpeedAssist” preia integral aceasta cerinta a operatorilor si managerilor de depozite si logistica. Datorita tehnologiei radar independenta de conditiile meteo, timpi ajustabili de raspuns si senzori de sensibilitate, solutia dezvoltata de Linde Material Handling stabileste un nou standard si sporeste siguranta in domeniul intralogisticii. Eficienta proceselor logistice depinde de fiabilitatea cu care aceste procese pot fi implementate si repetate. Mai ales in spatiile interioare ale unui depozit sau hale de productie, acest lucru necesita de asemenea si stabilirea unor limite de viteza clare pentru stivuitoare sau alte utilaje industriale.

Arie de acoperire pana la 24 de metri

Noul sistem de asistenta la operare, Linde SpeedAssist, ofera o serie de avantaje, cu scopul de a asigura un control rapid, usor si practic al vitezei de deplasare. Spre deosebire de alte solutii de pe piata, acest sistem nu se bazeaza pe tehnologia cu infrarosu care este relativ mai costisitoare, ci pe senzori radar, care au arie de acoperire intre 1 si 24 de metri. Utilizarea tehnologiei radar nu necesita investitii suplimentare, cum ar fi senzori suplimentari pe rafturi, de exemplu. Acest lucru se datoreaza faptului ca senzorul radar este montat pe plafonul cabinei stivuitorului si are rol atat de emitator cat si de receptor. Acest sistem cunoaste daca stivuitorul se afla in interiorul sau exteriorul unei cladiri si ajusteaza viteza in consecinta. Fiabilitatea operationala nu este afectata chiar si de conditiile meteorologice extreme. Intervalul de temperatura admis variaza intre -40 si +650 C.

Timp de raspuns flexibil si senzori inteligenti

Timpul de raspuns al senzorilor sistemului Linde SpeedAssist este reglabil si poate fi setat la patru nivele diferite, fapt ce-I confera un grad ridicat de adaptibilitate la conditiile specifice unui depozit. Datorita setarilor individuale sistemul detecteaza atat obiecte mici cat si structuri mari cum ar fi conductele, acoperisurile sau varfurile arborilor fara a reduce imediat viteza constanta de deplasare. Astfel operatorii pot lucra cu viteza mare si eficienta maxima in mediile exterioare.

Solutie de modernizare pentru stivuitoarele achizitionate sau inchiriate

Sistemul Linde SpeedAssist este o solutie utila pentru adaptarea ulterioara la flotele existente si, la cerere, pot fi integrate de la inceput la stivuitoarele noi livrate. Datorita numarului redus de componente si instalarii rapide, acest sistem de asistenta la conducere este de asemenea o optiune de siguranta viabila si pentru stivuitoarele inchiriate. Acesta este in esenta compus din 3 elemente: senzor, un set de cabluri cu releu si kit-ul de instalare. Producatorul ofera trei variante de senzori pentru a fi in concordanta cu cerintele specifice de telecomunicatii de pe pietele din Europa, SUA, Canada, Brazilie, China, Australia si Noua Zeelanda.

 • Linde SpeedAssist

Linde Material Handling isi extinde gama de echipamente
pentru tractare, cu versiunea pentru sarcini de 2 tone

Productia de tip “Lean” devine un standard in mai multe sectoare industriale.

Linde Material Handling ofera acum versiunea compacta de echipament de tractare Linde P20 pentru a asigura aprovizionarea eficienta pe fluxul de productie. Noul echipament are o capacitate de remorcare de 2 tone si completeaza gama echipementelor de tractare, care initial acoperea gama de sarcini intre 3 si 25 de tone.

Echipamentele de tractare electrice au devenit tot mai importante in ultimii zece ani. Piata a inregistrat o rata medie anuala de crestere de aproximativ 7% in aceasta perioada. Noul echipament tine cont de evolutiile din sectorul aplicatiilor industriale si a fost conceput ca o solutie speciala pentru sarcini de pana la 2 tone. Optional este disponibil si in versiunea cu platforma, avand o capacitate de incarcare de 400 kg, fiind denumit Linde W04.

Eficient si agil

Avand o latime de 600 mm, noul Linde P20 este foarte compact si prin urmare dispune de o raza de virare desoebit de stransa. Acest fapt inseamna ca este foarte flexibil in utilizare si poate fi manevrat chiar si in spatii inguste. In functie de cerintele specifice ale aplicatiei, garda la sol poate fi ajustata intre 40 si 80 de mm. Dispune de un motor de antrenare de 1.5 kW care asigura o functionare eficienta. Bateria poate fi inlocuita atat din lateral cat si pe verticala.

Confort si siguranta in operare

Unitatea de directie si spatarul echipamentului de tractare Linde P20 pot fi ajustate individual pentru cerintele fiecarui operator. Spatarul ofera suport lateral fiind util in viraje si reducand stresul fizic. Scaunul rabatabil si reglabil pe inaltime disponibil in varianta de baza ofera un confort sporit in timpul utilizarii indelungate. Linde P20 dispune de o inaltime de acces redusa, de doar 119 mm.

Echipament versatil

Diferite caracteristici optionale privind confortul si siguranta sunt disponibile pentru a satisface o gama larga de cerinte pentru aplicatii diferite. Acestea includ, de exemplu, un dispozitiv de protectie a genunchiului in interiorul echipamentului de tractare, care protejeaza operatorul in timpul unei franari bruste. Luminile de pozitie tip LED din fata si din spate vin in echiparea standard. La cerere pot fi suplimentate si cu lumini de lucru tip LED.

Productia de tip “lean” si alte utilizari

Datorita design-ului sau compact acest echipament Linde este potrivit nu numai pentru cerintele logistice specifice unei productii de tip “lean”. Exista numeroase alte domenii posibile de aplicare, cum ar fi manipularea carucioarelor de bagaje din aeroporturi, in spitale sau piete en-gros, de exemplu.

 • Tractare Linde P20

Noi optiuni pe stivuitoarele Linde Material Handling
care cresc siguranta in exploatare

Vizibilitate excelenta chiar si cu incarcaturi voluminoase

Cu cat sunt mai voluminoase incarcaturile, cu atat sunt mai mari solicitarile operatorilor de stivuitoare. Daca vizibilitatea in directia de deplasare a stivuitorului este obstructionata atunci ei trebuie sa conduca in sens invers. Acest fapt conduce la adoptarea unei pozitii a corpului nesanatoasa si neproductiva. Linde Material Handling a dezvoltat acum o solutie ergonomica pentru gama sa de stivuitoare: o echipare optionala a stivuitorului care permite ridicarea cabinei, disponibila pentru stivuitoarele de mare capacitate, inre 10 si 18 tone. Prin apasarea unui buton, cabina poate fi ridicata pana la o inaltime maxima de 5,5 metri, in mai putin de 10 secunde. In aceasta pozitie ridicata, operatorul are o vizibilitate neobstructionata asupra incarcaturii si poate conduce stivuitorul in mod normal.

Cu aceasta optiune, operatorii evita intoarcerea daca in directia de deplasare are o vizibilitate obstructionata si nu va fi tentat sa deplaseze furcile si sarcina sub nivelul vizual pentru a se deplasa inainte. Se obtine astfel un mediu de lucru ergonomic si eficient, deoarece deplasarea inainte este mai sigura si rapida, in special pe distante mai lungi. Mai mult, riscul de coliziune a sarcinilor care ies inafara gabaritului lateral al stivuitorului este redus la minimum.

Operare intuitiva

Cabina poate fi ridicata prin intermediul unui joystick separat, sau prin intermediul a patru butoane de pozitie presetate care pot fi programate in mod individual pentru o anumita inaltime. Cabina este ridicata cu 0,24 m/s si poate atinge, astfel, inaltimea sa maxima de 5,5 metri in mai putin de zece secunde. Aceasta pozitie este ideala pentru o vizibilitate optima, chiar si atunci cand sunt transportate marfuri lungi, voluminoase si grele. Viteza de deplasare este limitata automat, corespunzator inaltimii cabinei, asigurand o functionare in conditii de siguranta. Viteza maxima de deplasare poate fi de asemenea redusa prin setarile implicite. Solutii diverse pentru o vizibilitate optima

Pentru stivuitoarele Linde de mare capacitate este disponibila de asemenea si alternativa cu cabina rotativa. In acest caz operatorul isi poate roti postul de lucru pana la 180 de grade, astfel incat sarcina ramane in spatele lui si obtine o vedere libera in directia de deplasare. In plus acesta poate selecta orice unghiuri intermediare si zone de vizibilitate. Aceasta optiune a fost dezvoltata pentru stivuitoarele electrice Linde cu sarcini intre 2,5 si 5 tone si pentru stivuitoarele diesel cu sarcini intre 2 si 8 tone. In functie de model si design, scaunul operatorului inclusiv coloana de directie si pedalele pot fi rotite in mod continuu cu pana la 90 de grade in lateral, astfel operatorul va fi pozitionat lateral fata de directia de deplasare. Conform unor studii ale asociatiei germane a patronatelor de comert si logistica privind siguranta ocupationala, aceasta caracteristica imbunatateste ergonomia operatorului cu aprox. 60 la suta. In acelasi timp, deplasarea cu spatele este mult mai sigura si sanatoasa pentru personalul de logistica.

 • Ridicare cabina Linde
 • Ridicare cabina Linde

Crestere semnificativa a cererii de solutii personalizate Linde

In ultimii 10 ani niciun alt segment de stivuitoare nu a inregistrat o crestere comparabila cu cea observata la segmentul de solutii personalizate. Avand echipe dedicate in fabrici si procese de productie adaptate, Linde MH este bine pregatita pentru tendinta de crestere tot mai mare a solutiilor personalizate. "A existat intotdeauna o anumita cerere de versiuni personalizate, care se datoreaza faptului ca desi exista o mare varietate de produse in cadrul celor 85 de serii Linde si in jur de 6000 de optionale, acestea pur si simplu nu pot satisface toate cerintele individuale specifice" , a afirmat Dr. Ralf Dingeldein, Vicepresedinte Stivuitoare noi din cadrul Linde MH. "Ceea ce este nou insa, este faptul ca solutiile de utilaje personalizate sunt comandate din ce in ce mai des pentru a realiza reduceri de costuri prin imbunatatirea fluxului de materiale." Pentru a putea face fata numarului mare de mii de solutii personalizate anual, Linde MH a integrat fabricarea acestor stivuitoare in productia de serie, ori de cate ori este posibil."Versatilitatea, usurinta in utilizare, robustetea si eficienta sunt cele patru valori principale ale brandului Linde", afirma Dingeldein."Si, bineinteles, acestea se aplica deasemenea si solutiilor noastre personalizate."

Deoarece tot mai multe echipamente personalizate dezvoltate sunt de interes si pentru alte grupuri de clienti, acestea sunt integrate in productia de serie. Un exemplu este compactul electrostivuitor Linde L06 AC AP. Acest stivuitor care ridica sarcini pana la 600 de kg si este echipat cu platforma pentru operator, a fost dezvoltat pentru o mare companie producatoare de mobilier din lume. Pentru o dezvoltare durabila si cu scopul de a reduce costurile, clientul a inlocuit paletii din lemn cu paleti realizati din carton ondulat, care sunt cu zece centimetri mai mici. Prin urmare nu mai era posibila utilizarea unui stivuitor standard. Cu toate acestea electrostivuitorul Linde L06 AC AP ofera solutia ideala. Acesta dispune de dimensiuni compacte, furci ISO, ampatament mic si o lungime de 2,4 metri.

 • Solutii personalizate Linde

Linde lanseaza primele echipamente robotizate

Noile evolutii tehnologice aduc stivuitoarele robotizate in centrul atentiei ca solutii eficiente in cadrul unui flux de materiale. Vandute sub marca Linde Robotics si dezvoltate in cooperare cu specialistii in robotica Balyo, echipamentele sunt usor de instalat si navigat, bazandu-se pe elementele structurale dintr-un depozit. Cu electrostivuitorul Linde L-MATIC L HP si echipamentul de tractare Linde P-MATIC, primele modele au fost introduse pe piata.

Impreuna cu liderul inovator in domeniul automatizarii Balyo, Linde Material Handling isi propune sa devina un furnizor al unei game complete de stivuitoare robotizate. Aceste echipamente sunt recomandate pentru o varietate de aplicatii din sectorul de logistica si depozitare, putand fi conectate la managementul depozitelor si la sistemele ERP. Acest lucru inseamna ca aceste stivuitoare sunt pe drumul catre conceptul Industrie 4.0, care preconizeaza ca in viitor masinile ar trebui sa se organizeze si sa comunice intre ele intr-o masura mai mare.

Cine poate beneficia de stivuitoare automatizate?

Implementarea solutiilor de depozitare automatizate este luata in considerare in special pentru operatorii ale caror operatiuni de manipulare ofera o valoare adaugata scazuta, sunt repetitive si implica parcurgerea unor distante lungi. In cazul in care, in plus echipamentele vor utilizate in doua sau mai multe schimburi, atunci toate conditiile esentiale sunt indeplinite pentru a beneficia de avantajele logisticii robotizate. Prin optimizarea resurselor operationale se obtine un potential de reducere a costurilor si o productivitate ridicata.

Echipament standard inteligent

Stivuitorul robotizat Linde L-MATIC L HP are o capacitate de incarcare de 1,2 tone si accelereaza pana la o viteza max. de 1,6 m/s, cu sau fara sarcina. Echipamentul de tractare robotizat Linde P-MATIC are o capacitate de remorcare de 5 tone si atinge o viteza max. de 2 m/s. Ambele modele automatizate sunt bazate pe platforma standard Linde, avand un motor puternic de 3 kW care nu necesita intretinere, frane automate, schimbarea bateriei pe lateral si un acces facil la componente pentru servisare, precum si numeroare optiuni suplimentare, cum ar fi farul de siguranta "Linde Blue Spot". In plus versiunile Linde-MATIC sunt dotate cu un laser de navigare, scannere de siguranta in fata si in spate, o camera foto 3D sau o perdea de laser, un calculator incorporat cu ecran LCD de 7 inch, indicatori de avertizare vizuala si acustica, plus buton de oprire de urgenta pe fiecare parte. Aceste caracteristici inovatoare permit stivuitoarelor robotizate sa lucreze in acelasi mediu, impreuna cu oameni si alte utilaje. Obstacolele sunt detectate in timp real si comportamentul robotului este ajustat dinamic. Comparativ cu sistemele traditionale automatizate ghidate (AGV) sau stivuitoarele automatizate cu reflectoare laser, echipamentele robotizate Linde pot opera fara existenta unei infrastructuri. Ele se adapteaza la spatiile existente, cum ar fi pereti, rafturi sau coloane. Aceasta solutie este mult mai economica, usor de instalat si se poate adapta cu usurinta la schimbarile de mediu. In plus, aceste stivuitoare robotizate pot fi integrate cu usurinta in flotele existente si permit o extindere graduala. Astfel de echipamente vor fi lansate sub marca "Linde Robotics" in acest an si anul viitor. Echipamentele robotizate Linde-MATIC sunt deja utilizate cu succes in aplicatii din industria chimica si auto.

 • Echipamente Linde robotizate
 • Echipamente Linde robotizate

Linde Material Handling declarata castigatoare la
categoria “Stivuitoare si echipamente de depozitare"

Factorii de decizie din domeniul achizitiilor din Germania pentru produse din segmentul depozitarii si manipularii marfurilor au ales cele mai bune branduri de stivuitoare. Linde Material Handling, cu sediul in Aschaffenburg si membru al Grupului Kion, a castigat Premiul de Imagine la categoria "Stivuitoare si echipamente de depozitare". Compania a ajuns in topul clasamentului, cu un scor de 879 de puncte dintr-un maxim de 1.000. In numele revistei saptamanale „VerkehrsRundschau” editata in Muenchen, Institutul de cercetari de piata Kleffmann a realizat studiul cu 196 de manageri din sectorul logistic, precum si din industrie si comert, pentru constientizarea si reputa?ia principalilor furnizori de stivuitoare si echipamente de depozitare. Brandurile castigatoare au fost onorate cu premiul de Imagine 2015, ca parte a Galei VerkehrsRundschau desfasurate la Munchen in 05 februarie 2015.

Metoda aplicata in cadrul sondajului pentru "Clasamentul de Imagine pentru depozitare si manipulare sarcini 2015"

Obiectivul central al sondajului este de a obtine o opinie reprezentativa privind nivelul reputatiei si constientizarii furnizorilor de top din cele doua categorii "Stivuitoare si echipamente de depozitare" si "Macarale de incarcare". In acest scop, un total de 196 de factori de decizie privind achizitia de stivuitoare, selectati aleatoriu din sectoarele de transport comercial de marfuri sau industrie si comert, au fost subiecte pentru un interviu telefonic in Germania in toamna anului 2014.

Brandurile incluse in sondaj

Stivuitoare si echipamente de depozitare: Clark, Crown, Hyundai, Hyster, Jungheinrich, Linde Material Handling, Mitsubishi, Still, Toyota Material Handling, UniCarriers si Yale Material handling.

 • Premiu de imagine Linde Material Handling

Noua generatie de electrostivuitoare Linde L14-L20

Cu electrostivuitoarele Linde L14-L20 cu sarcini intre 1,4 si 2 tone, producatorul Linde Material Handling lanseaza o noua generatie de solutii flexibile pentru depozitare. Concepute in versiunea cu operator pietonal sau cu operator purtat, pentru inaltimi de ridicare pana la 5,3 metri, nile electrostivuitoare vin cu un dispozitiv standard de cantarire si diferite variante de catarge.

Electrostivuitoarele cu operator pietonal Linde L14-L20, respectiv varianta cu operator purtat Linde L14AP-L20AP, sunt echipate cu un motor puternic de 2,3 kW care nu necesita intretinere si accelereaza pana la o viteza de 10 km/h. Pentru a proteja operatorul, sistemul "Linde Curve Assist" reduce viteza proportional cu unghiul de virare. Sistemul de cantarire integrat este activ pana la inaltimea de 1,5 metri si afiseaza sarcina cu o precizie de +/-50 kg.

Vizibilitate buna, materiale durabile, mai multe optiuni

Datorita noului design operatorii au o mai buna vizibilitate asupra varfurilor furcii si pot manevra in conditii de siguranta. Functia "Soft Landing" este o alta dotare standard care previne depozitarea sacadata a incarcaturii si reduce automat viteza de ridicare inainte de depozitarea pe rafturi. Optional este disponibila si functia de ridicare rapida "Booster Lift Speed", care permite ridicarea fara sarcina cu o viteza de ridicare mai mare cu 33% fata de viteza de 0,3 m/s.

Operare ergonomica, franare precisa

Impreuna cu capatul timonei si protectiile laterale rabatabile, versiunea AP cu platforma pentru operator purtat, formeaza o unitate solida care este izolata fata de sasiu prin intermediul amortizarilor inglobate. Aceasta solutie unica pe piata ofera un confort deosebit operaotrului si protejeaza eficient impotriva vibratiilor. Cu o valoare de 0.68 m/s2, acestea electrostivuitoare se incadreaza sub nivelul maxim stabilit ca standard. Datorita echiparii cu functia "Viteza de siguranta", viteza de deplasare a utilajului este redusa atunci cand timona este inclinata la unghiuri mici. Electrostivuitorul se opreste atunci cand timona se afla in pozitia superioara sau inferioara. Acelasi lucru este valabil in cazul in care operatorul elibereaza butonul de acceleratie sau schimba directia de mers. Informatiile importante cum ar fi greutatea incarcaturii, codurile de eroare, orele de functionare sau intervalele de service sunt afisate operatorului pe display-ul color. Sunt disponibile deasemenea si doua optiuni diferite de schimbare a bateriei: pe verticala sau din lateral.

 • Transpalete electrice Linde L14-L20
 • Transpalete electrice Linde L14-L20

Noua gama de stivuitoare diesel Linde EVO
pentru sarcini intre 1,4 si 2 tone

Linde Material Handling a lansat o noua gama de stivuitoare diesel, GPL si CNG, Linde H14-H20 EVO pentru sarcini cuprinse intre 1,4 si 2 tone. Aceasta serie de stivuitoare mici beneficiaza de imbunatatiri functionale importante, cum ar fi: asistenta la viraje (Linde Curve Assist), un scaun mult mai confortabil si posibilitatea setarii a trei moduri diferite de operare.

Confort sporit

Operatorii noi serii de stivuitoare mici diesel se pot astepta la ultima generatie de scaune, ceea ce le confera reglaje multiple, un comportament imbunatit la vibratii si versiuni de echipare cu suspensie mecanica sau pnemumatica. Echiparea optionala "Confort Super Activ" asigura un control al climei la nivelul scaunului, pentru cerinte particulare. In plus, cotiera reproiectata cu dispozitivul de control al sarcinii Linde (Linde Load Control) aduce un plus de confort.

Economic si durabil

In plus fata de motorul economic de 26 kW si transmisa hidrostatica unica Linde, modelele Linde H14-H20 EVO beneficiaza acum si de un ventilator electrica care regleaza individual temperatura uleiului hidraulic, apa de racire si aerul, asigurand un sisteme de racire eficient energetic. Deasemenea sunt dipsonibile trei moduri diferite de setare a modului de lucru, care permite operatorului sa selecteze raportul cel mai favorabil intre putere si consumul de carburant: modul standard, modul economic si modul performanta.

O noua reglementare: Test de stabilitate dinamica

Pana in prezent stabilitatea stivuitoarelor cu contragreutate au fost testate static conform ISO 22915. In prezent o comisie tehnica din cadrul CEN (Comitetul European pentru Standardizare) a conceput un test de stabilitate dinamica (EN 16203:2014), bazat pe stabilitatea laterala a stivuitoarelor cu o capacitate de incarcare de pana la 5 tone, ce trebuie verificata suplimentar de producatori. In asa-numitul test L, un stivuitor fara incarcatura si cu furcile coborate trebuie sa parcurga un traseu precis definit cu o viteza de 90% din viteza maxima a acestuia. Dupa intrarea in zona de manevra, operatorul trebuie sa manevreze stivuitorul rapid si constant in jurul unei curbe de 90 de grade. Stivuitoarele Linde au trecut aceste teste si fara echiparea cu functia de asistare in viraje, datorita design-ului si centrului de greutate coborat.

 • Stivuitoare EVO diesel/gpl
 • Stivuitoare EVO diesel/gpl

Linde MH si Balyo au semnat un acord de cooperare exclusiv
pentru dezvoltarea unei game de echipamente robotizate inovatoare

Linde Material Handling si specialistul in robotica Balyo au incheiat un parteneriat strategic exclusiv pentru dezvoltarea unor solutii inovatoare in domeniul echipamentelor industriale robotizate. Cele doua companii vor colabora in dezvoltarea, fabricarea si vanzarea noilor game de echipamente industriale sub marca "Linde robotics". Cererea pentru echipamente industriale automatizate este in continua crestere. In special, operatorii de logistica vor sa standardizeze fluxul lor de materiale prin implementarea de solutii semi sau complet automatizate, ceea ce le va permite sa foloseasca echipamentele intr-un mod flexibil. "Scopul nostru este acela de a extinde gama de solutii automatizate si de a oferi clientilor solutii cu diferite niveluri de complexitate. Am reusit sa convingem un lider tehnologic in robotica – compania Balyo, sa coopereze exclusiv cu noi pentru dezvoltarea de echipamente industriale inovative.", a declarat Christophe Lautray, Chief Sales Officer la Linde MH, care este convins ca aceasta cooperare stransa va fi de succes. "Planul nostru este de a integra tehnologia inovatoare Balyo in majoritatea produselor noastre, pas cu pas, utilizand in acelasi timp sinergii in productie si vanzari. La targul LogiMAT, am prezentat deja primele produse dezvoltate in comun."

"Linde MH este lider pe piata europeana in domeniul stivuitoarelor si inglobeaza cunostinte vaste, avand o retea de consultanta si servicii foarte dezvoltata. Pentru noi, ei sunt partenerul ideal pentru a crea cele mai avansate solutii robotizate si a deservi cele mai exigente cerinte ale clientilor nostri comuni", a completat Fabien Bardinet, CEO al companiei Balyo, explicand decizia de a incepe aceasta colaborare. "La Balyo, vom produce un sistem unic de operare si manipulare a materialelor, oferind impreuna cu Linde MH noi solutii care vor permite clientilor sa-si optimizeze fluxul de materiale in-house si sa-si reduca semnificativ costurile operationale." Noile echipamente Linde ce au incorporata tehnologia Balyo nu necesita nicio infrastructura de navigatie, ci utilizeaza o tehnologie proprie asistata de un laser autonom, care se bazeaza pe caracteristici structurale, cum ar fi pereti, stalpi sau rafturi. Aceasta tehnologie exclusiva permite un proces de instalare rapid si simplu. In primul rand, depozitul este cartografiat, iar datele sunt convertite intr-o harta 2D, dupa care este stabilita ordinea traseelor in depozit si sunt definite sarcinile robotilor. Echiparea cu laser, unitatea de procesare si harta digitala ii permit utilajului sa se localizeze in timp real.

Un sistem software asigura o integrare completa cu sistemele WMS si ERP si un control simplu al echipamentelor robotizate pentru operatorii din depozit, printr-o interfata intuitiva. Noua gama de solutii robotizate ofera deasemenea o solutie de securitate foarte avansata care permite o colaborare facila cu operatorii si o repornire automata a echipamentului dupa inlaturarea obstacolului detectat, iar traseul este din nou clar. Spre deosebire de alte solutii, robotii analizeaza mediul propriu in 3D si poate reporni automat.

 • Solutii robotizate Linde

Noua gama de echipamente de tractare Linde

Putere de tractare mai mare, diversitate in crestere

Linde Material Handling a lansat pe piata o noua gama de echipamente de tractare. In plus fata de versiunea de 6 tone, producatorul german ofera deasemenea si versiunea de 8 tone, in scopul de a acoperi mai multe segmente de piata. O alta extensie a gamei de echipamente de tractare este modelul Linde W08 cu sarcina nominala de 800 de kg si o putere de tractare de 7 tone. In baza tehnologiei de ultima ora, toate echipamentele au o ergonomie similara cu autovehiculele si trei moduri diferite de conducere, franare si parcare automata, sistemul “Linde curve Assist” (Asistare la viraje), schimbare laterala a bateriei si nu in ultimul rand, o gama larga de optiuni de echipare cu dispozitive specifice fiecarei aplicatii. Zonele frecvente in care echipamentele Linde P60-P80 sunt utilizate, includ atat spatiile de productie cat si spatiile exterioare din cadrul companiilor prezente in sectorul industrial si aeroporturi.

Aceste echipamente de tractare si platforme de incarcare sunt echipate cu un motor electric de 4,5 kW, care accelereaza la o viteza max. de 20 km/h. Trei moduri diferite de operare (performant, eficient si economic) ofera operatorului posibilitatea de a alege intre performanta maxima si cel mai redus consum de energie din aceasta categorie de echipamente. Capacitatile bateriei intre 270 si 375 Ah ofera varianta optima pentru diferite tipuri de utilizari. Acest lucru inseamna ca operatorii pot selecta puterea de lucru si optimaza astfel costurile.

Cabina confortabila pentru operator

Noua linie de produse ofera deasemenea imbunatatiri notabile in materie de ergonomie. Operatorul are acces in cabina din ambele parti cu ajutorul treptelor largi, antialunecare si cu margini rotunjite. Odata urcat in cabina, operatorul va gasi elementele intuitive de control asezate in acelasi mod ca la un autovehicul, precum si numeroase locuri pentru stocarea documentelor si a obiectelor personale. In varianta standard, echipamentele de tractare sunt pornite cu cheie si alternativ este disponibila si pornirea cu cod PIN, fara costuri suplimentare. Acest lucru reduce riscul de utilizare neautorizata, ceea ce ar putea duce la raniri si pagube. Sasiul, care este mai lung cu 150 mm decat versiunea anterioara, dar pastrand aceasi raza de virare, a fost folosit de inginerii Linde pentru a crea mai mult spatiu pentru picioarele operatorului. Noul afisaj interactiv cu doua interfete diferite de meniu ofera operatorului informatii importante, cum ar fi starea bateriei, numarul orelor de functionare sau viteza de deplasare.

Noul sasiu este proiectat pentru vizibilitate optima de jur imprejur si stabilitate maxima datorita unui centru greutate scazut si ofera operatorului un spatiu de lucru in conditii de siguranta, precum si o vedere libera a cuplajului din spate. Sasiul realizat din otel de sase milimetri, conexiunea CAN bus pentru diagnoza rapida si reglarea parametrilor utilajului, puntea robusta, tehnologia inovativa de control, intervalele extinse de service fac noua serie de echipamente mai durabile si usor de servisat. O alta inovatie este reprezentata de schimbarea bateriei prin lateral, fara a fi necesar un sistem suplimentar de manipulare. Schimbarea bateriei se realizeaza rapid si usor prin partea laterala a utilajului cu ajutorul conveiorului cu role sau a unei transpalete. Pentru personalizarea utilajelor sunt disponibile o gama larga de echipamente optionale de la echiparea cu cabine complete pana la diferite tipuri de iluminat sau de platforme de incarcare.

 • Echipamente de tractare Linde
 • Echipamente de tractare Linde
 • Echipamente de tractare Linde
 • Echipamente de tractare Linde

Stivuitoarele diesel Linde au cele mai mici emisii in segmentul 2,5-3,5 tone

Linde produce cele mai ecologice stivuitoare diesel

Ca parte a strategiei sale de sustenabilitate, Linde Material Handling utilizeaza evaluarile performantei de mediu pentru a analiza si a documenta impactul produselor sale asupra mediului, pe tot parcursul ciclului lor de viata. Emisiile de gaze ale stivuitoarelor diesel oferite au fost evaluate ca parte a acestui proces, iar rezultatul este senza?ional: pe segmentul cel mai larg de vanzari al stivuitoarelor cu o capacitate de incarcare intre 2,5 si 3,5 tone, stivuitoare diesel Linde sunt mai curate! De asemenea, stivuitoarele diesel Linde produc unele dintre cele mai mici emisii din celelalte clase de capacitate, de pana la 2,5 tone si de 4-8 tone.

Cu gama de stivuitoare diesel H25 - H35 EVO, Linde MH este singurul producator de stivuitoare care satisface strictele directive 97/68/CE si 2004/26/CE pentru faza IIIB, privind emisiile pentru utilaje, si care sunt aplicate la clasa de putere 37-55 kW, din ianuarie 2013. Echipat cu un motor modern diesel cu injectie directa care dezvolta 44 kW si cu un filtru de particule in dotarea standard, aceste stivuitoare nu numai ca respecta limitele legale pentru emisiile nocive, dar sunt mult sub acestea. Valoarea de particule emise (PT) este de aproximativ 83% sub limita, hidrocarburile (HC) si oxizii de azot (NOx) sunt cu 26% sub limita, iar cifra de monoxid de carbon (CO) - un gaz, care poate avea efecte grave asupra sistemului respirator, este de asemenea cu pana la 99% sub limita.

In plus, prin instalarea unei pompe speciale pentru sistemul hidraulic de ridicare, precum si a unui ventilator electric, eficienta globala a noilor modele "EVO" a fost crescuta semnificativ. In practica, proiectarea pompei cu debit variabil asigura o reducere a turatiei motorului de pana la 1200 rpm, atunci cand sunt efectuate opera?iuni de ridicare, fapt ce conduce la o economie de combustibil de 20%, la o medie comparativa cu modelele anterioare, dezvoltate deja pentru un consum eficient de combustibil.

Combinatia dintre un motor inovativ cu combustie interna, un sistem economic de actionare hidrostatica si o mai mare eficienta energetica dezvolta in prezent, doar o cantitate foarte mica de emisii de gaze nocive eliberate in mediul inconjurator de stivuitoarele diesel Linde. Bazat pe consumul de combustibil conform ciclului de lucru VDI, nivelul emisiilor produse de un stivuitor diesel Linde din gama de capacitate specificata, inregistreaza o reducere de 98% a particulelor diesel si a monoxidului de carbon.

La 10.000 de ore de functionare, cantitatea de substante nocive produse de stivuitorul Linde H35 D EVO, comparativ cu modelul anterior este redusa cu un numar impresionant de 285 kg in total, adica 39%. Aceasta reducere diminueaza atat impactul asupra tuturor oamenilor care lucreaza in jurul stivuitorului cat si efectul asupra mediului inconjurator. "Fara a compromite performanta stivuitorului, am reusit reducerea nivelului de particule diesel emise de un stivuitor diesel de 3,5 tone, pe perioada de functionare de 10.000 ore, de la 30 kg la doar 500 de grame, si am redus emisiile de monoxid de carbon de la 159,4 kg la doar 3,3 kg. Prin realizarea acestui fapt, compania Linde MH si-a confirmat pozitia de lider tehnologic in industrie, reusind in mod constant cresterea valorii adaugate a produselor sale, prin inovare ", explica Ralf Dingeldein – Vicepresedinte Stivuitoare Noi, Linde Material Handling.

 • Stivuitoare Linde cu emisii reduse

Roadshow Linde cu stivuitoare de mare capacitate, prin Europa de Est

Roadshow-ul desfasurat prin Polonia, Slovacia, Ungaria, Romania si Cehia, in perioada 8 – 23 octombrie 2013, reprezinta o oportunitate pentru Linde Material Handling de a prezenta stivuitoare diesel Linde H100-H180 echipate cu transmisie hidrostatica si dedicate sarcinilor mari intre 10 si 18 tone.

Cel mai mare sistem hidrostatic prezent in gama de produse Linde este echipat cu motor Tier 4 Interim si corespunde fazei III B de emisii. Acesta isi demonstreaza beneficiile in special in industria de prelucrare a pietrei si a lemnului, unde stivuitoarele sunt in mod frecvent utilizate la capacitatea maxima de incarcare.

Un alt avantaj al acestui roadshow este constituit de faptul ca aproape toate prezentarile de produs vor avea loc in spatiile diferitilor clienti, oferind astfel oportunitatea vizitatorilor de a vedea stivuitoarele cum lucreaza in mediul lor.

“Acest roadshow desfasurat in Europa de Est reprezinta continuarea consecventa a strategiei noastre de a mentine apropierea maxima fata de clientii nostri si pentru a le oferi posibilitatea de a vedea stivuitoarele noastre in actiune”, explica Ralf Dingeldein, Vice Presedinte Stivuitoare noi de la Linde MH. “Piata din Europa de Est ne ofera o multime de oportunitati in acest sens”.

Clientii vor vedea stivuitoare din ultima serie Linde H100-H180, care este formata din 10 modele diferite cu centre de greutate a sarcinii intre 600 si 1200 mm. Stivuitoarele de mare capacitate dispun de conceptul integrat de operare alcatuit din pedala dubla Linde, joystick-uri de operare electrice pentru actionarea functiilor de ridicare (Controlul Linde al incarcarii) si volanul cu forma speciala. Usurinta in utilizare este asigurata de suspensia pe role montata pe bratele furcii, oglinzile retrovizoare, geamurile glisante, coloana de directie extensibila si o priza de 12 V in cabina operatorului. Motoarele Cummins instalate sunt dotate cu filtre de particule diesel (DPF), ca standard de reducere a emisiilor.

Design-ul modular al contragreutatii permite configuratii flexibile ale stivuitorului pentru a realiza capacitatea reziduala necesara in functie de anexe. Cabina operatorului poate fi inclinata hidraulic intr-o parte, asigurand un acces mai usor la motor si la sistemul de actionare hidrostatica, pentru servisare.

Stivuitorul poate fi deasemenea echipat optional cu o cabina rotativa, care a fost dezvoltata de catre partenerul Neumaier Industry, la cererea Linde. In loc de rotirea corpului operatorului, acesta isi poate roti intreg spatiul de lucru cu pana la 180 de grade la stanga sau cu 65 de grade la dreapta, pentru a fi mereu atent la directia de mers.

 • Roadshow Linde
 • Roadshow Linde
 • Roadshow Linde
 • Roadshow Linde

Noua generatie de electrostivuitoare cu furci retractabile Linde

Confort, siguranta si eficienta pana la cel mai inalt nivel de stocare

In cursul lunii martie 2013, compania Linde Material Handling a lansat noua generatie de stivuitoare cu furci retractabile pentru sarcini de la 1,4 pana la 2 tone. Datorita design-ului compact, aceste stivuitoare asigura o productivitate ridicata in fluxul materialelor dintr-un depozit. Gama diversificata de modele si dotarile optionale asigura solutii specifice pentru clienti, direct din productia de serie.

Stabilitate si siguranta la inaltimi mari

Electrostivuitoarele cu furci retractabile Linde reprezinta clasa premium din sectorul tehnologiei de depozitare. Aceasta generatie poate opera sarcini la inaltimi de ridicare de pana la 13 metri, dispune de un concept nou al catargului si de o crestere a capacitatii reziduale de pana la 20%.

Confort la cele mai ridicate standarde

Pentru a obtine costuri reduse cu personalul de operare, Linde s-a focusat pe imbunatatirea proprietatilor ergonomice ale noii serii de stivuitoare. Rezultatul obtinut consta in functia de ajustare a spatiului de operare, care include volanul, display-ul, joystick-urile si suportul pentru brat, pentru a se conforma optiunilor fiecarui operator.

Nivelul de vibratii cauzate de operarea pe diferite suprafete este redus cu ajutorul suspensiei pneumatice a scaunului operatorului, care permite ajustarea pe inaltime cu pana la 110 mm.

Stocarea si extragerea materialelor de la inaltimi mari este acum mai usor de realizat datorita vizibilitatii ridicate printre catarg, dar si prin echiparea optionala cu un plafon panoramic din sticla care asigura si functia de pro-tectie a operatorului in cazul caderii anumitor obiecte.

Cele mai bune nivele de productivitate din clasa sa

In comparatie cu concurenta, Linde este lider la aceasta clasa de stivui-toare, pe baza rezultatelor obtinute la testul de performanta TÜV Nord. Astfel noua generatie de stivuitoare cu furci retractabile ofera viteze de ridi-care cu incarcatura de pana la 0,55 m/s, ceea ce se traduce intr-o crestere cu 41% in comparatie cu seria precedenta. Pentru a obtine un consum de energie optim sunt disponibile 3 moduri diferite de operare: “performant” pentru un cuplu de putere ridicat, “eficient” pentru combinatia cea mai buna intre performanta de operare si eficienta energetica, si modul “economic” pentru aplicatii simple.

Varietate ridicata, manevrabilitate si servisare facila

Pentru a raspunde cerintelor difersificate ale spatiilor de depozitare, noua generatie de stivuitoare Linde ofera clientilor posibilitatea alegerii din cele peste 17 modele standard, cu diferite dimensiuni de gabarit, o gama variata de baterii si sute de tipuri de catarg. Datorita combinatiei intre sistemul dublu de pedale Linde si rotatiei volanului la 180°, aceste stivuitoare sunt capabile sa vireze rapid si precis. Raza de virare minimala este obtinuta datorita pozitionarii rotii motoare la exact 90° fata de directia de deplasare. Accesul pentru operatiunile de service este facilitat prin simpla rabatare a scaunului operatorului.

 • Stivuitoare Linde cu furci retractabile
 • Stivuitoare Linde cu furci retractabile
 • Stivuitoare Linde cu furci retractabile
 • Stivuitoare Linde cu furci retractabile

Stivuitoare Linde Anti-Ex in productia de serie

Linde Material Handling a lansat noua serie de electrostivuitore E25 Ex si E35 Ex in cadrul expozitiei Logimat 2013. Noile modele de elestrostivuitoare Anti-Ex Linde sunt certificate pentru medii ATEX grad 1 si pot opera sarcini intre 2,5 si 3,5 tone.

Cele mai inalte standarde de securitate

Stivuitoarele dedicate utilizarii in medii explozive de grad 1 trebuie sa indeplineasca cele mai exigente cerinte de siguranta. Din acest motiv motoarele AC care actioneaza functia de tractiune, componentele hidraulice si electronice sunt capsulate in carcase neinflamabile. Temperatura motoarelor, valvelor hidraulice, ventilatoarelor si a componentelor electrice sunt monitorizate continuu. Furcile stivuitoarelor Anti-Ex sunt acoperite cu un strat de alama pentru a preveni formarea de scantei.

Design ergonomic

Sistemul imbunatatit de absorbtie a socurilor (sistem de suspensii pe puntea de tractiune) asigura un confort sporit operatorului. Aceasi tehnologie este utilizata si in cazul motocicletelor sau a bicicletelor cu suspensii totale. Pentru reducerea nivelului de vibratii, aceste noi modele de stivuitoare beneficiaza de o gama completa de scaune cu suspensie pneumatica.

Display-ul multifunctional, montat intr-o carcasa neinflamabila, afiseaza informatii despre starea stivuitorului si poate fi actionat prin intermediul a doua butoane inductive.

Sistem patentat de incalzire

O alta noutate prezenta la noul model de stivuitoare Linde Anti-ex este reprezentata de sistemul patentat de incalzire, cu protectie la explozie, si care functioneaza cu ajutorul radiatiei termice.Un panou realizat dintr-un material special stocheaza caldura si apoi o elibereaza uniform. Stivuitoarele sunt echipate cu primul sistem de control al tractiuni (produs in serie) care garanteaza un nivel ridicat de siguranta si aderenta chiar si in cazul operarii in conditii meteorologice nefavorabile.

Acest sistem transfera forta motrice in mod individual catre cele doua motoare electrice, care au rolul de a asigura functia de tractiune chiar si in cazul in care o roata incepe sa patineze. Intervalele lungi de service va asigura costuri scazute de operare. De exemplu, uleiul hidraulic se va schimba la fiecare 6000 de ore de functionare, iar motoarele AC nu necesita intretinere.

Pentru a facilita verificarile zilnice ale bateriei, scaunul operatorului poate fi usor rabatat pe spate, pentru a asigura un acces usor la toate componentele.

 • Stivuitoare Linde Anti-Ex

Noua serie Linde EVO: valoarea adaugata ca standard

Linde Material Handling a introdus pe piata noi modele de stivuitoare diesel pentru sarcini de la 2 la 5 tone, urmand ca la inceputul anului 2013 sa fie lansata si versiunea pe gaz, in acelasi timp cu intrarea in vigoare a fazei III B a Directivei Europene (2004/26/EC) pentru motoare din gama 37 pana la 56 kW.

Noile modele Linde EVO H25 pana la H50 pentru sarcini cuprinse intre 2,5 si 5 tone sunt cele mai ecologice motostivuitoare Linde, datorita motorului diesel in 4 cilindri de 2000 cm3 si a filtrului de particule, in varianta standard.

In medie aceste modele sunt cu 69% sub limitele legale de emisii. Motorul de 44 kW care echipeaza modelele Linde H25 si H35D EVO, ating un cuplu maxim de 200 Nm la doar 1750 rpm. La aceasi turatie, motorul de 55 kW, prezent la modelele Linde H40 si H50D EVO atinge un cuplu maxim de 240 Nm.

Consum redus de energie

Toate modele diesel Linde H20 - H50 EVO si GPL sunt dotate cu o pompa hidraulica axiala variabila in sistemul hidraulic de ridicare. Aceasta pompa este supradimensionata pentru a atinge viteze maxime de ridicare chiar si la turatii mici ale motorului de actionare. Acest aspect conduce la o reducere a emisiilor si la o economie de combustibil de pana la 28%. De asemenea aceste stivuitoare sunt considerabil mai silentioase. Ventilatorul electric care echipeaza stivuitoarele EVO isi regleaza individual viteza si adapteaza temperatura uleiului hidraulic,a apei de racire si a aerului la valorile specificate, fapt ce conduce la eficienta energetica.

Siguranta sporita

Noile modele de la Linde sunt singurele stivuitoare diesel din lume care au ca dotare standard functia de adaptare a vitezei in curbe. Functia automata "Curve Assist" reduce viteza stivuitorului la viraje, in conformitate cu unghiul de virare, oferind astfel protectie suplimentara pentru operator. Protectia electronica a motorului protejeaza impotriva deteriorarii, prin monitorizarea parametrilor cheie ai stivuitorului. Parametrii monitorizati sunt nivelul uleiului de motor si presiunea, nivelul apei de racire si temperatura, dar si temperatura uleiului hidraulic.

Ergonomie ridicata pentru operator

Noua generatie de scaune creaza un spatiu de lucru mai confortabil pentru operator. Acestea sunt dotate cu functii de reglare a greutatii, distribuitia optima a presiuniii, un control imbunatatit al nivelului de vibratii si sunt disponibile in varianta cu suspensie mecanica sau pneumatica. Nivelul ridicat de ergonomie este atins si cu ajutorul cotierei reproiectate, in care sunt disponibile comenzile „Linde Load Control”, dar si compartimente de depozitare pentru portofel, chei sau telefonul mobil. Pentru o siguranta ridicata la urcare si coborare din stivuitor s-a proiectat si un maner pe structura cabinei. Optional poate fi montat in cabina si un clipboard cu iluminare LED.

 • Stivuitoare Linde EVO
 • Stivuitoare Linde EVO
 • Stivuitoare Linde EVO
 • Stivuitoare Linde EVO

Electrostivuitoare Linde E40-E50 :: versiunea pentru containere

In completarea seriei de electrostivuitoare E20 - E50, lansata anul trecut, Linde Material Handling ofera acum noi modele E40, E45 si E50, cu o inaltime totala mai mica, dedicate lucrului in interiorul containerelor.

Aceste modele sunt utilizate in special pentru operarea in interiorul containerelor sau de companii care doresc ca stivuitoarele sa aiba acces prin usi cu inaltimi joase sau in hale cu inaltime reduse.

Noile modele de electrostivuitoare pentru sarcini de 4, 4,5 si 5 tone, au o inaltime totala de 2200 mm, adica mai putin cu 140 de mm fata de modelele standard.

Pentru modelele Linde E40 si E45, poate fi utilizat un catarg triplex cu o inaltime max. de ridicare de 4225 mm, iar pentru modelul E50 se atinge o inaltime de 3925 mm cu un catarg triplex.

 • Electrostivuitoare Linde E40-E50

ELMAS este distribuitor oficial HOPPECKE

Din luna octombrie 2010, compania Elmas este distribuitor autorizat in Romania al companiei HOPPECKE Batterien GmbH&Co. KG. pentru comercializarea bateriilor de tractiune si a redresoarelor.

 • Baterii Hoppecke

Noua serie de electrostivuitoare LINDE E20-E50 ::prezentare video::

Lansata in cadrul expozitiei CeMAT 2011, noua serie de electrostivuitoare realizata de producatorul german LINDE Material Handling, acopera gama de sarcini intre 2 si 5 tone.

Dintr-o paleta larga de 19 modele standard puteti gasi stivuitorul perfect pentru diferite aplicatii. Aceste produse inglobeaza inovatii tehnice care asigura un consum redus de energie, productivitate ridicata, siguranta si confort operatorului.

Odata cu lansarea acestei noi serii de electrostivuitoare a fost acordat si premiul "IF Product Design Award 2011" la categoria "utilaje speciale/constructii/agricultura". Performanta ridicata a acestor electrostivuitoare este atinsa datorita echiparii cu cele doua motoare de tractiune fata care dezvolta o putere intre 9 si 11,9 kW.

In plus fata de setarea standard "Mod eficient" de operare, aceasta serie noua permite doua setari de operare suplimentare, care pot fi activate cand este necesar: setarea "Mod economic" pentru situatii cand este nevoie de mai putina energie si setarea "Mod performanta" pentru aplicatii solicitante in cadrul depozitului.

 • Electrostivuitoare Linde E20-50
 • Electrostivuitoare Linde E20-50
 • Electrostivuitoare Linde E20-50
 • Electrostivuitoare Linde E20-50

Controlul puterii reprezinta controlul costurilor :: prezentare video::

Destul de puternic pentru cateva tone.
Suficient de agil pentru cativa milimetri.

Acum 50 de ani, compania Linde a revolutionat lumea stivuitoarelor datorita hidrostaticii originale Linde. Progresul tehnic cunoaste astazi limite nebanuite.

Cum functioneaza aceasta hidrostatica? Foarte simplu:

Asezati o cutie de chibrituri deschisa sub o roata directoare a stivuitorului si inchideti-o print-o simpla deplasare inapoi.

La stivuitoarele Linde, cutia de chibrituri ramane nedeteriorata datorita preciziei de neegalat Linde, inventatorul hidrostaticii.

Argumente care justifica investitia in tehnica Linde:

 • cea mai inalta precizie de deplasare
 • mai multa siguranta pentru stivuitor si incarcatura
 • costuri reduse de intretinere si service
 • productivitate ridicata.

Precizie, siguranta, rentabilitate.
Totul este o chestiune de tehnologie.

Hidrostatica Linde este unica. Precizia sa superioara in operatiile de deplasare si ridicare ramane neegalata. De aceste lucruri beneficiati in mod deosebit dumneavoastra, ca utilizator. Deoarece cu hidrostatica Linde se realizeaza conexiunea intre siguranta ridicata si viteza maxima. Ambele conduc la reducerea costurilor.

Intretinerea hidrostaticii Linde este deasemenea cu mult mai performanta fata de alte concepte. Componentele scumpe, cum ar fi ambreiajul, franele si diferentialele sunt inexistente.

Descarca brosura Hidrostatica LINDE - 50 de ani.

 • Hidrostatica Linde
 • Hidrostatica Linde
 • Hidrostatica Linde
 • Hidrostatica Linde

Solutie inovativa pentru livrarea marfurilor in centrele oraselor:
Transpaleta electrica urbana de la Linde Material Handling
::prezentare video::

Linde Material Handling a lansat pe piata in luna Iunie 2010 revolutionara transpaleta electrica "CiTi Truck" destinata transportului de marfurilor.

Cu o forta minima de actionare, operatorul poate manipula sarcini pana la 500 de kilograme pe distante considerabile si este usor de manevrat si in siguranta chiar si in spatii inguste. Acest produs futuristic "CiTi Truck" introduce un nou concept alcatuit dintr-o tranpaleta manuala si o transpaleta electrica. Reprezinta o solutie inovatoare pentru numarul ridicat de livrari directe catre centrele oraselor.

Rularea in trafic, pe strazile inguste si printre obstacolele create de locurile de parcare sau borduri impiedica o buna livrare de marfuri catre cladirile de birouri, restaurante, ateliere si supermarket-uri. Transpaletele manuale, care solicita un efort fizic sustinut din partea operatorului, sunt de obicei utilizate pentru etapele finale de livrare. Deasemenea pentru a transfera marfurile din camion catre destinatia finala, operatorul trebuie sa ridice furcile prin miscari repetate ale timonei.

Transpaleta electrica urbana "Linde CiTi Truck" elimina efortul fizic si permite manipularea sarcinilor cu usurinta. Este ideala pentru transportul marfurilor mici si a sarcinilor asezate pe paleti de pana la 500 de kilograme.

Poate fi utilizata cu usurinta si la trecerea peste borduri cu o inaltime de pana la 70 mm. Acest fapt se datoreaza rotilor unice si inovatoare care au fost dezvoltate special pentru scopul aplicatiilor. Roata mare de tractiune realizata din cauciuc si cele doua roti pivotante asezate in spatele celor de sarcina asigura transportul facil peste obstacole. In plus acest tip de roti reduc zgomotul ceea ce reprezinta un avantaj atunci cand se fac livrari in cursul diminetii in centrele oraselor.

Datorita motorului de actionare pot fi negociate cu usurinta rampe cu un gradient de pana la 8%. Motorul este actionat de o baterie NiMh cu o tensiune de 36 V si max. 15 A, care asigura o operare continua a transpaletei pe o perioada de pana la doua ore. Sistemul de comanda al transpaletei este format dintr-un dispozitiv "easyControl" care este integrat in partea superioara a timonei. Comanda directiei de deplasare, butoanele de ridicare/coborare si claxonul sunt grupate ergonomic pentru o utilizare facila. Frana electromagnetica, care este actionata imediat ce timona este eliberata, creste siguranta la deplasarile pe rampele de incarcare sau cele cu gradient.

Transpaleta electrica urbana "Citi Truck" este solutia ideala pentru livrarile de marfuri si serviciile de curierat. - prezentare Video -

 • Transpaleta electrica urbana
 • Transpaleta electrica urbana
 • Transpaleta electrica urbana
 • Transpaleta electrica urbana

Linde MH a livrat primele stivuitoare prevazute cu
celule de combustie – emisii zero

In calitate de lider in Europa ca producator de stivuitoare, Linde MH a introdus in gama de produse si stivuitoarele cu celule de combustie. Echipamentele sunt acum oferite in versiunea standard si in curand pot fi livrate ca o solutie individualizata.

Cele doua stivuitoare livrate catre divizia Linde Gas sunt modelul Linde E30 cu sarcina de 3 tone. Energia electrica generata de hidrogen alimenteaza motoarele electrice care actioneaza stivuitorul. Pe langa aceasta sunt prevazute asa numitele super-baterii, condensatoare mari, care actioneaza ca un tampon si acopera varfurile de performanta, cum ar fi de exemplu, deplasarea sau ridicarea incarcaturii. Stivuitoarele poarta marca CE si sunt autorizate pentru utilizarea pe drumurile publice.

Aceasta au fost dezvoltate in decursul ultimilor doi ani, avand la baza un parteneriat pe termen lung cu producatorul canadian de celule de combustibil, Hydrogenics. Alimentarea celulelor de combustie se face rapid si in siguranta la pompele amplasate in centrul de alimentare cu hidrogen Linde si este la fel de usor ca si o alimentare cu combustibil conventional.
Avantajul utilizarii celulelor de combustie il constituie nivelul zero de emisii CO2 pe care il produc aceste stivuitoare cand sunt utilizate.

Emisia "reziduala" rezultata din divizarea moleculelor de hidrogen este doar apa pura. Un alt avantaj obtinut datorita folosirii celulelor de combustie, in comparatie cu alte concepte de actionare, este faptul ca nu mai este necesara inlocuirea bateriei sau intreruperea procesului de incarcare a acumulatorului care poate dura cateva ore. In acelasi timp, riscul unui accident in utilizarea unei baterii cu acid este eliminat.

 • Celule de combustie

Noul test de productivitate al stivuitoarelor certificat de TÜV

In perioadele economice dificile, fiecare decizie de a investi este examinata cu mai mare atentie. Prin certificarea TÜV a testului de productivitate a stivuitorului, Linde Material Handling a reusit sa stabileasca un factor de performanta independent verificabil ca baza de analiza a costurilor si , prin urmare, ca parametru obiectiv de luare a unei decizii. Aceasta ofera sansa clientilor de a lua in calcul productivitatea unui stivuitor atunci cand calculeaza costurile de personal, achizitie, finantare, servisare si economie de energie si prin urmare stabilirea unor costuri actuale.

Cand se doreste achizitionarea unui stivuitor nou, cele mai multe decizii de investitie se bazeaza pe costurile legate de achizitie, consumul de energie, service si finantare prezentate in ofertele produsului. Productivitatea unui stivuitor pe o anumita perioada de timp, nu este luata in considerare. Timpul in care un stivuitor reuseste sa indeplineasca o anumita operatie atunci cand manipuleaza incarcaturi in cadrul unui depozit are un efect semnificativ asupra costurilor individuale. De exemplu, daca un stivuitor lucreaza mai repede, operatorul se poate ocupa si cu alte sarcini in timpul "economisit".

Reducerea orelor de functionare sunt reflectate in cele din urma intr-o valoare reziduala mai mare. Luarea in considerare a factorului de productivitate atunci cand se calculeaza costurile de exploatare a stivuitoarelor este cunoscuta la Linde ca T.O.P.: "Performanta totala de exploatare".

Avand in vedere importanta productivitatii in calcularea costurilor reale ale stivuitorului, Linde Material Handling a decis sa lucreze in colaborare cu un partener recunoscut care sa dezvolte si sa certifice un test obiectiv de performanta a stivuitoarelor in aplicatii practice din domeniul industrial si comercial.

Acest partener recunoscut este TÜV Nord Mobilität GmbH & Co. KG care prin certificatul emis atesta faptul ca productivitatea in timp si consumul de energie pentru stivuitoare poate fi calculat in conditii reale de operare utilizand "testul de productivitate al stivuitoarelor".

 • Test de productivitate

Noua generatie de transpalete de comisionare

Pentru multe companii, operatiunile de comisionare reprezinta un factor vital in fluxul logistic. Noua generatie de transpalete de comisionare "N20Vi/V08" reprezinta un pas important in dezvoltarea gamei. Se adreseaza aplicatiilor care necesita operatiuni de colectare nu doar de la nivelul solului ci si de la inaltimi mai mari. Cu o inaltime de colectare de pana la 2,8 metri, acestea reprezinta versiunea standard pentru segmentul de comisionare.

Pentru modelul Linde N20Vi doar platforma operatorului se ridica in timp ce cu modelul V08 pot fi ridicate si furcile. Acest lucru permite operatorului care manipuleaza modelul V08 de a pune cutiile colectate direct pe palet atunci cand colectarea se realizeaza de la nivelul solului. Cu modelul N20Vi pe de alta parte, operatorul trebuie sa coboare la nivelul podelei inainte de a putea depozita bunurile colectate pe palet, existand totusi un compartiment pentru depozitarea temporara a cutiilor pana la finalizarea operatiunii de colectare de la aceeasi locatie.

Datorita inaltimii libere de ridicare si a furcilor lungi, modelul N20Vi poate manipula in acelasi timp doua palete cu o greutate totala de pana la 2 tone. Ambele modele N20Vi si V08 permit ridicarea si coborarea paletului pentru a obtine o inaltime ergonomica ideala. Aceasta caracteristica este importanta nu numai pentru a oferi acces la diferite zone de colectare, dar deasemenea de a desfasura cu succes operatiunile diferite de comisionare.

 • Transpalete de comisionare
 • Transpalete de comisionare
| Politica de prelucrare a datelor cu caracter personal